Maränger
Idag gjorde jag maränger! Dom blev väldigt spröda så jag rekommenderar verkligen det här receptet!
4 äggvitor, rumstempererade
1,5 dl florsocker
4 äggvitor, rumstempererade
1,5 dl florsocker
- Lägg äggvitorna i en ren och torr bunke och vispa på låg hastighet.
- Tillsätt ungefär hälften av sockret och öka visphastigheten.
- Fortsätt vispa och tillsätt resten av sockret under tiden, vispa till ett hårt skum. Bunken ska gå att vända upp och ned utan att marängsmeten faller ur.
- Tillsätt ev. karamellfärg.
- Spritsa/klicka ut marängen på en plåt och grädda i 100° i 1,5-2 timmar. Marängerna är klara då de släpper lätt från bakplåtspapperet.
Jag tillsatte lite röd karamellfärg för att få dem ljusrosa och det är dom i verkligheten, blev lite konstig färg på bilden!
Kommentarer