Minipaj med tobleronekräm och jordgubbar
Jag satt igår och bläddrade igenom lite olika recept och hittade detta som genast blev en favorit! Det kommer från tidningen Hembakat (nr 3 år 2012). Det skulle egentligen vara hallon på men jag använde jordgubbar. Resultatet blev jättebra, den krämiga chokladen tillsammans med de svenska jordgubbarna är en vinnande kombination!
Minipajer med tobleronekräm och jordgubbar, 6 st
Pajdeg
125 g smör
3 dl vetemjöl
1,5 msk vatten
1 tsk socker
Tobleronekräm
250 g Toblerone
3 msk gräddeGarnering
Färska jordgubbar/hallon- Dela smöret i bitar och blanda med mjöl, vatten och socker till en deg.
- Tryck ut degen i sex små pajformar och sätt in dem i kylen i ca 20 minuter.
- Sätt ugnen på 200° C
- Efter 20 minuter, ta ut formarna ur kylen, nagga bottnarna och sätt in i ugnen i 15-20 min.
- Häll grädden i en kastrull och lägg ned chokladen, delad i småbitar, och låt smälta på svag värme. Rör om hela tiden.
- När chokladen är smält, ställ kastrullen åt sidan så att den får svalna.
- När pajskalen har svalnat är det bara att fylla dem med chokladkrämen och lägga på lite jordgubbar!
