Äppelkaka
En god, laktosfri och fettfri äppelkaka kommer här!
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 dl kallt vatten
1-2 syrliga äpplen
Valfri mängd av socker, kanel och kardemumma
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 dl kallt vatten
1-2 syrliga äpplen
Valfri mängd av socker, kanel och kardemumma
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt.
- Tillsätt vattnet.
- Blanda vetemjöl, bakpulver i en separat bunke och vänd ned i de blöta ingredienserna.
- Skala och klyfta äpplena och "krydda" med socker, kanel och kardemumma.
- Häll smeten i en ugnsform och tryck i äppelbitarna.
- Grädda i 175° i ca 45 minuter. Stick en tandpetare i mitten av kakan och kommer den ut ren så är den klar!
Kommentarer
Postat av: Erika
ohhh Laktosfri plus att den ser sjukt mumsig ut ;)
Postat av: Rebeccas
Ja, jag tänkte på dig och Karin då jag la upp receptet! Du kan ju prova att göra den, den var väldigt god :)
Postat av: Erika
Det ska jag absolut göra. men den kommer inte bli lika vacker! men bara den är ätbar så gillar jag den ;)