Citrontarteletter med färska hallon
Det här receptet såg jag i en Ica Buffé-tidning och eftersom jag gillar citron i bakverk så ville jag prova att göra dom! De blev väldigt goda med vispad grädde till.
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl florsocker
1 ägg
2 droppar bittermandelarom
ca 200 g lemon curd (köpt eller egengjord)
150 g färska hallon (eller andra frukter och bär)
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl florsocker
1 ägg
2 droppar bittermandelarom
ca 200 g lemon curd (köpt eller egengjord)
150 g färska hallon (eller andra frukter och bär)
- Sätt ugnen på 200°C.
- Smöra och mjöla formarna om du använder tartelettformar av metall.
- Kör smör och mjöl i en matberedare eller nyp ihop för hand.
- Tillsätt florsocker, ägg och bittermandelarom och blanda snabbt ihop till en smidig deg.
- Tryck ut degen i 15–20 tartelettformar eller engångsformar av aluminium.
- Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter, tills de fått fin färg, passa noga. Låt svalna.
- Ta försiktigt ut tarteletterna ur formarna genom att trycka ihop ändarna försiktigt och knacka i bottnen. Låt svalna.
- Klicka 2 msk lemon curd i varje tartelett och garnera med hallon.
Kommentarer