Kladdkakshjärtan doppade i choklad
Här kommer ett bakverk som går lätt att göra och som passar bra till till exempel Alla hjärtans dag!
Kladdkaka (recept från Arla)
100 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
150-200 g choklad
Strössel eller andra dekorationer
Kladdkaka (recept från Arla)
100 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
- Sätt ugnen på 175°.
- Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl.
- Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat.
- Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
- Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna.
TIPS: Om man låter kladdkakan vila i kylskåpet över natten så blir den sådär perfekt kladdig som på café! Min låg i kylskåpet i 2 dagar och den blev jättebra!
Dekoration
150-200 g choklad
Strössel eller andra dekorationer
- När kladdkakan är klar och har vilat i kylskåpet, ta ut exempelvis hjärtan med en pepparkaksform.
- Smält chokladen så att den får en rinnig konsistens.
- Doppa kladdkakshjärtana i chokladen och låt överflödig choklad rinna av. (Två gafflar är bra hjälpmedel).
- Strö på eventuell dekoration medan chokladen är blöt och placera hjärtana i kylskåpet för att stelna.
Kommentarer
Postat av: Linnea
Oj, vilka fina! Dessa blev jag sugen på att göra, speciellt när det är alla hjärtans dag snart, men jag får se - för jag försöker ju banta. :P
Postat av: Hanna
Asså när du bjöd på dom.. bland det godaste jag någonsin ätit!!.. Perfekta!