Snurriga mördegskakor
Ikväll kände jag för att baka så jag gjorde dessa mördegskakor! Tycker det är så gott och det är alltid bra att ha lite fika i frysen!
Mördeg
4,5-5 dl vetemjöl
3/4 dl socker
1-2 msk kakao
200 g smör
1 äggula
Mördeg
4,5-5 dl vetemjöl
3/4 dl socker
1-2 msk kakao
200 g smör
1 äggula
- Lägg mjölet i en hög på bakbordet. Tillsätt sockret. Lägg i smöret som skurits i mindre bitar och tillsätt också äggulan. Arbeta snabbt ihop alltsammans.
- Dela degen i två och tillsätt kakao till ena halvan. Arbeta in det men överarbeta inte degen!
- Låt degen vila i kylskåp i minst en timme.
- Kavla ut båda deghalvorna till tunna plattor och lägg den mörka ovanpå den ljusa och rulla ihop. På så sätt får man snurr-mönstret!
- Lägg rullarna i kylskåpet och låt vila i ungefär 30 min, skär sedan centimetertjocka skivor och grädda i 175-200 grader i ca 10-12 minuter.
Kommentarer
Postat av: Sabina
Ser gott ut