Fudge brownies
För några dagar sedan fick jag hem ett nytt nummer av tidningen Hembakat (nr 6/2012) där jag genast hittade ett recept jag ville pröva! Slog slag i saken idag och resultatet blev GOTT! Det passar nog bäst för vuxna i och med den mörka chokladen och kaffet, men man kan säkert byta ut dom mot ljusare choklad och vatten istället om man vill.
Fudge brownies, ca 25 bitar
Brownie
200 g smör
4 dl strösocker
4 ägg
3 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2 tsk snabbkaffepulver
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
- Sätt ugnen på 150 grader. Smält smör och socker tillsammans i en kastrull.
- Vispa ihop ägg, kakao, vaniljsocker, kaffepulver och bakpulver. Rör i smör- och sockerblandningen. Vänd ned mjölet.
- Häll smeten i en liten långpanna, 25x30 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan i 20 min i 150 grader och höj sedan värmen till 175 grader och grädda i ytterligare 5 min. Ta ut kakan och låt den svalna.
Glasyr
150 g mörk choklad (56-70%)
1,5 dl florsocker
0,75 dl kakao
100 g rumsvarmt smör
2 msk hett kaffe
ev. strössel
- Hacka chokladen och smält i mikro eller över vattenbad.
- Blanda florsocker, kakao och smör i en bunke, rör i kaffe och den smälta chokladen. Bred glasyren över kakan som ska vara rumstempererad. Dekorera ev med strössel och skär upp i bitar.

Kommentarer
Postat av: Patricia♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ
Låter jättegott:)
Postat av: Marias Bakglädje
SV: Jag har fått den av min syster. har tänkt göra enga i denna modell och den blir bra att ha som mall :)