White chocolate chip macadamia cookies
Nästan ett år senare (!!) kommer nu ett inlägg på den här bloggen. I framtiden kommer det förhoppningsvis inte dröja lika länge mellan gångerna!
White chocolate chip macadamia cookies, 27 st.
Receptet kommer från tidningen Allt om mat, nr 14 2013.
175 g smör
2,5 dl (150 g) macadamianötter
5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bikarbonat
2 krm salt
2 dl farinsocker
1,5 dl strösocker
1 ägg
1 äggula
250 g vita chokladknappar
- Smält smöret. Grovhacka nötterna. Blanda mjöl, vaniljsocker, bikarbonat och salt.
- Vispa ihop smör, farinsocker och strösocker. Tillsätt ägg och äggula. Sikta ner mjölblandningen och arbeta ihop till en deg. Arbeta in nötter och chokladknappar.
- Lägg degen i plastfolie och låt den vila i kylen ca 20 min. Sätt ugnen på 175 grader.
- Dela degen i 27 delar och rulla dem till bollar. Lägg bollarna glest på plåtar, och platta till något.
- Grädda mitt i ugnen ca 11 minuter, tills kakorna fått fin färg. Låt svalna någon minut på plåten, och sedan kallna på galler. Förvara kakorna torrt.

Kommentarer