Rebeccas mat- och bakblogg

Tårtbotten

Min syster fyllde 20 år i måndags och dagen innan hade vi kalas. Jag bakade fikat och här kommer receptet jag använde till tårtbotten!  Tog det från baksidan av potatismjölpaketet.
 
Tårtbotten (glutenfri), ca 10 bitar
4 ägg
2 dl socker
2 dl potatismjöl
1,5 tsk bakpulver
  • Sätt ugnen på 175 grader C.
  • Smöra en rund form med diametern 24 cm och bröa med potatismjöl.
  • Vispa ägg och socker poröst.
  • Blanda potatismjöl med bakpulver och sikta ner i smeten, rör om.
  • Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 30-40 minuter.
  • Låt svalna och ta ut tårtbotten ur formen och låt sedan kallna helt.
Jag fyllde sen tårtan med marsansås på ett lager och en blandning av banan och jordgubssylt på det andra lagret. Sen täckte jag tårtan med vispad grädde!
 
Har tyvärr ingen bild på tårtbottnen men såhär blev den färdiga tårtan:
 

Jamie Oliver

Beställde lite böcker idag och passade på att köpa Jamie's 30 minute meals samtidigt. Har velat ha den länge då all mat han lagat i programmet med samma namn ser SÅ god ut. Längtar verkligen tills den kommer!