Rebeccas mat- och bakblogg

White chocolate chip macadamia cookies

Nästan ett år senare (!!) kommer nu ett inlägg på den här bloggen. I framtiden kommer det förhoppningsvis inte dröja lika länge mellan gångerna!

White chocolate chip macadamia cookies, 27 st.
Receptet kommer från tidningen Allt om mat, nr 14 2013.
 
175 g smör
2,5 dl (150 g) macadamianötter
5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bikarbonat
2 krm salt
2 dl farinsocker
1,5 dl strösocker
1 ägg
1 äggula
250 g vita chokladknappar
 
  1. Smält smöret. Grovhacka nötterna. Blanda mjöl, vaniljsocker, bikarbonat och salt.
  2. Vispa ihop smör, farinsocker och strösocker. Tillsätt ägg och äggula. Sikta ner mjölblandningen och arbeta ihop till en deg. Arbeta in nötter och chokladknappar.
  3. Lägg degen i plastfolie och låt den vila i kylen ca 20 min. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Dela degen i 27 delar och rulla dem till bollar. Lägg bollarna glest på plåtar, och platta till något.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 11 minuter, tills kakorna fått fin färg. Låt svalna någon minut på plåten, och sedan kallna på galler. Förvara kakorna torrt.