Rebeccas mat- och bakblogg

Cupcakes med cream cheese frosting

Eftersom vi hade två födelsedagar i familjen i förrgår så bakade jag lite till födelsedagsfikat! Jag gjorde bland annat cupcakes, alltid en favorit! Använde mig av Leilas grundrecept:

Cupcakes

100 g smör
2 st ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
3. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
5. Tillsätt eventuell fyllning.
5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll dem till 3/4 med smet. (Muffinsplåten gör att de får en finare form då de inte kan flyta ut.)
6. Grädda i mitten av ugnen cirka 10-15 minuter. (Om man sticker en tandpetare i en cupcake, och den kommer ut utan smet på, då är de klara.)

Frosting

60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk citronsaft
100 g philadelphiaost
Ev. några droppar karamellfärg

Rör ihop alla ingredienser krämigt och tillsätt ev. karamellfärg. Spritsa eller bred frostingen på cupcakesen då de har svalnat helt, annars smälter frostingen.


Himmelskt goda!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: