Rebeccas mat- och bakblogg

Ischoklad

Fick förfrågan att lägga upp tips på julgodis och eftersom jag inte har börjat baka sånt ännu så lägger jag upp hur man gör ischoklad! Det kommer däremot bli mer julgodis ju närmare jul vi kommer :)

200 g choklad (mörk, ljus eller vit)
100 g kokosfett
Ev. smaksättning i form av till exempel mintessens
  • Skär chokladen och kokosfettet i mindre bitar och lägg i en värmetålig skål. Placera skålen i ett vattenbad.
  • Väljer du att smaksätta chokladen, tillsätt några droppar av essensen nu och rör om då och då under tiden allting smälter.
  • När allt är smält, ta bort skålen från värmen, låt svalna något och häll sedan i små ischokladformar.
  • Ställ in i kylskåp och låt hårdna.

 

Om det är nån som inte vet: ett vattenbad är när man placerar en skål i en kastrull med kokande vatten (några cm räcker) Skålen bör vara så stor så att ångan inte kommer i kontakt med chokladen.


Kommentarer
Postat av: Emma

Wihoo! Tack! :D Väntar förväntansfullt på fler recept :D

2011-11-24 @ 08:21:21
URL: http://emmalofstedt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: