Rebeccas mat- och bakblogg

Citron- och marängpaj

Det här är en jättegod paj som är både syrlig och söt! Jag gjorde minipajer (i muffinsplåt) istället för en stor men man kan ju såklart göra som man vill. Vaniljglass eller en klick grädde till blir väldigt gott!

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
3 msk vatten

1. Mät upp allt och kör i matberedaren till en deg.
2. Kavla ut degen till ett pajskal och förgrädda i ugnen i 225° i ca 15 minuter.
3. Låt svalna.

Citronkräm:
3 dl vatten
1 1/2 dl socker
4 msk maizena
1 citron, saften
3 äggulor
2 msk smör

1. Blanda vatten, socker, maizena, citronsaft. Rör medan det kokar upp. Ta av kastrullen från värmen.
2. Dela äggulor från vitan. rör ner gulorna i krämen. Sjud under omrörning. Ta av från värmen och rör i smöret.
3. Låt kallna ordentligt och häll i pajskalet.

Maräng:
1 dl socker
3 äggvitor

1. Vispa vitorna till hårt skum, tillsätt hälften av sockret och vispa till styv smet. Vänd i resten av sockret. Spritsa marängen över citronkrämen.
2. Grädda i 175° till fin färg. Tar ca 5 minuter.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: