Rebeccas mat- och bakblogg

Citronrutor

De här citronrutorna är lagomt syrliga och jättegoda! Lättgjorda är dom också.. :)

100 g rumsvarmt smör
3/4 dl florsocker
2 +1/2 dl vetemjöl
3 ägg
2 1/4 dl socker
finrivet skal och saft från 1 citron

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Klä en rektangulär form, ca 20 x 24 cm, med bakplåtspapper.
  3. Vispa snabbt ihop smör, florsocker och 2 dl av mjölet med elvisp.
  4. Tryck ut degen i formen, låt degen gå upp några centimeter på kanten. Grädda mitt i ugnen 15 minuter.
  5. Vispa ihop ägg, socker, citronskal + juice och resten av mjölet med elvisp.
  6. Häll smeten i formen och grädda ytterligare 15–20 minuter.
  7. Låt svalna, stjälp upp kakan och skär i rutor. Garnera med riven vit choklad eller sikta över florsocker.