Rebeccas mat- och bakblogg

Små citronmuffins

Jag tänkte göra dessa muffins i normal storlek men så kom jag ihåg att min muffinsplåt är kvar hos mamma så då gjorde jag dom små i stället. Dom blev goda! Det var dock svårt att veta hur mycket citron som skulle vara i så det är bäst att smaka sig fram! Jag använde citronkoncentrat för jag hade inga färska citroner.

Muffins
120 g mjöl
150 g strösocker
1,5 tsk bakpulver
2 msk rivet citronskal
40 g smör, rumstempererat
1,25 dl mjölk
1 ägg
  1. Värm ugnen till 175° C.
  2. Lägg smör, socker, bakpulver, citronskal och smör i en bunke och vispa ihop ingredienserna med en elvisp på låg hastighet till en grynig konsistens. Tillsätt mjölken, lite i taget, och vispa tills den har blandats ned i smeten.
  3. Tillsätt ägget och vispa tills det har blandats in i smeten. Fortsätt vispa tills smeten är slät.
  4. Fyll muffinsformarna till två tredjedelar och grädda i ugn i 20-25 minuter. (Om du sticker ned en tandpetare i en muffins och den kommer ut torr, då är dom klara!)

 

Glasyr/topping
250 g florsocker, siktat
80 g smör, rumstempererat
2 msk rivet citronskal
0,25 dl mjölk
några droppar gul karamellfärg (valfritt)

  1. Rör samman florsocker, smör, citronskal och ev, karamellfärg med en elvisp på meddellåg hastighet till en slät massa.
  2. Sänk till lägre hastighet och tillsätt mjölken sakta. Vispa sedan i hög hastighet i ca 5 minuter, tills glasyren är lätt och luftig.
  3. När muffinsen har kallnat kan du bre eller spritsa på glasyren!


(Hade bara julformar i modell mini)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: