Små citronmuffins
Jag tänkte göra dessa muffins i normal storlek men så kom jag ihåg att min muffinsplåt är kvar hos mamma så då gjorde jag dom små i stället. Dom blev goda! Det var dock svårt att veta hur mycket citron som skulle vara i så det är bäst att smaka sig fram! Jag använde citronkoncentrat för jag hade inga färska citroner.
Muffins
120 g mjöl
150 g strösocker
1,5 tsk bakpulver
2 msk rivet citronskal
40 g smör, rumstempererat
1,25 dl mjölk
1 ägg
Muffins
120 g mjöl
150 g strösocker
1,5 tsk bakpulver
2 msk rivet citronskal
40 g smör, rumstempererat
1,25 dl mjölk
1 ägg
- Värm ugnen till 175° C.
- Lägg smör, socker, bakpulver, citronskal och smör i en bunke och vispa ihop ingredienserna med en elvisp på låg hastighet till en grynig konsistens. Tillsätt mjölken, lite i taget, och vispa tills den har blandats ned i smeten.
- Tillsätt ägget och vispa tills det har blandats in i smeten. Fortsätt vispa tills smeten är slät.
- Fyll muffinsformarna till två tredjedelar och grädda i ugn i 20-25 minuter. (Om du sticker ned en tandpetare i en muffins och den kommer ut torr, då är dom klara!)
Glasyr/topping
250 g florsocker, siktat
80 g smör, rumstempererat
2 msk rivet citronskal
0,25 dl mjölk
några droppar gul karamellfärg (valfritt)
- Rör samman florsocker, smör, citronskal och ev, karamellfärg med en elvisp på meddellåg hastighet till en slät massa.
- Sänk till lägre hastighet och tillsätt mjölken sakta. Vispa sedan i hög hastighet i ca 5 minuter, tills glasyren är lätt och luftig.
- När muffinsen har kallnat kan du bre eller spritsa på glasyren!
(Hade bara julformar i modell mini)
Kommentarer