Rebeccas mat- och bakblogg

Minipaj med tobleronekräm och jordgubbar

Jag satt igår och bläddrade igenom lite olika recept och hittade detta som genast blev en favorit! Det kommer från tidningen Hembakat (nr 3 år 2012). Det skulle egentligen vara hallon på men jag använde jordgubbar. Resultatet blev jättebra, den krämiga chokladen tillsammans med de svenska jordgubbarna är en vinnande kombination!
 
Minipajer med tobleronekräm och jordgubbar, 6 st
 
Pajdeg
125 g smör
3 dl vetemjöl
1,5 msk vatten
1 tsk socker
 
Tobleronekräm
250 g Toblerone
3 msk grädde
 
Garnering
Färska jordgubbar/hallon
  • Dela smöret i bitar och blanda med mjöl, vatten och socker till en deg.
  • Tryck ut degen i sex små pajformar och sätt in dem i kylen i ca 20 minuter.
  • Sätt ugnen på 200° C
  • Efter 20 minuter, ta ut formarna ur kylen, nagga bottnarna och sätt in i ugnen i 15-20 min.
  • Häll grädden i en kastrull och lägg ned chokladen, delad i småbitar, och låt smälta på svag värme. Rör om hela tiden.
  • När chokladen är smält, ställ kastrullen åt sidan så att den får svalna.
  • När pajskalen har svalnat är det bara att fylla dem med chokladkrämen och lägga på lite jordgubbar!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: