Rebeccas mat- och bakblogg

Cream Cheese Brownies

Här är ett recept på de godaste browniesarna jag smakat! Smakar underbart och konsistensen på själva kakan är perfekt kladdig! Receptet är från början amerikanskt så måtten är lite udda men om man använder sig av en hushållsvåg går det bra.

Browniesmet:

113 g smör
115 g blockchoklad, hackad
250 g strösocker
1 tsk vaniljessens
2 ägg
65 g mjöl
1/4 tsk salt

Cream cheesesmet:
227 g cream cheese (färskost)
65 g strösocker
1/2 tsk vaniljessens
1 ägg
  1. Sätt ugnen på 160° C.
  2. Smält den hackade chokladen och smöret i ett vattenbad.
  3. Ta bort från värmen och rör i sockret och vaniljessensen. Tillsätt äggen ett i taget och vispa väl.
  4. Rör i mjölet och saltet och fortsätt röra i ca en minut till du får en slät och glansig smet.
  5. Ta undan ca 1,5 dl av smeten, den ska användas senare.
  6. Häll resten av smeten i en smord form som är ca 23x23 cm stor.
  7. Vispa färskosten så att den blir slät. Tillsätt sockret, vaniljessensen och ägget och vispa tills det blir krämigt.
  8. Bred ut den vita smeten över browniesmeten som är i formen.
  9. Ta browniesmeten som du tog undan tidigare och klicka ut små klickar ovanpå hela kakan. (För mig blev det 16 klickar). När det är gjort, ta en bordskniv och "smeta" ut brownieklickarna så att ett marmorerat mönster uppstår.
  10. Nu är kakan klar och ska gräddas. Sätt in den i mitten av ugnen och grädda i ca 30 minuter. Den är klar när själva kakan är ganska fast och när en tandpetare som du sticker i kakan kommer ut med lite smulor på. Den vita smeten har även hunnit få lite färg.
  11. Låt kakan svalna helt och låt den ligga i kylskåpet under natten, det är det som gör den sådär kladdig som den ska vara!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: