Rebeccas mat- och bakblogg

Potatisbakelse m. vitlök och Västerbottensost

Efter att den förra tentan var klar firade jag och en klasskamrat med en god middag! Det blev kött, potatisbakelser, sallad och beasås. Till efterrätt gjorde vi chokladmousse på vit och vanlig choklad och serverade med färska hallon. MUMS! (Receptet på potatisbakelserna kommer HÄRIFRÅN.)

Potatisbakelser, 4 portioner

10 potatisar
1 rulle färsk smördeg
150 g riven Västerbottenost
2 vitlöksklyftor
1 ägg
Salt, peppar

  1. Koka potatisen. Låt svalna lite och pressa den.
  2. Sätt ugnen på 225°C. Rulla ut smördegen och lägg den pressade potatisen på den utkavlade degen.
  3. Strö över osten, pressa eller hacka vitlöken och fördela ovanpå. Krydda med salt och peppar efter smak.
  4. Rulla ihop till en rulle. Skär rullen i lagom tjocka skivor (ca 2-3 cm). Lägg skivorna på en plåt klädd med bakplåtspapper och pensla med ägg.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter, till degen blivit bakad och fått fin färg.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: