Rebeccas mat- och bakblogg

Scones

Igår bakade jag scones eftersom allt bröd var slut och scones går väldigt fort att baka. Det blev dock bara två kakor så nästa gång ska jag minst fördubbla receptet!

Scones, 2 kakor
8 dl vetemjöl
1 tsk salt
5 tsk bakpulver
100 g smör
4 dl mjölk
  1. Blanda de torra ingredienserna.
  2. Finfördela smöret i mjölblandningen, använd en gaffel eller fingertopparna.
  3. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop degen.
  4. Dela degen i 2 och klappa ut till runda, ganska tjocka kakor.
  5. Skär eller markera kakorna i 4 delar och nagga dem.
  6. Grädda mitt i ugnen i 250°C i ca 12-15 minuter.
  7. Låt kallna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: