Rebeccas mat- och bakblogg

Arraksbollar

Här kommer ett väldigt bra recept på arraksbollar! Det går fort och enkelt att göra dom och dom smakar jättegott! Receptet kommer från Leila Lindholms bok A Piece of Cake.

Arraksbollar, ca 20 st
100 g mjukt smör
1 1/2 dl strösocker
3 dl havregryn
3 msk kakao
2 msk kallt kaffe
Smaksättning (arraksessens, punch eller cognac tex)
Chokladströssel
  1. Blanda smör, socker och havregryn i en bunke.
  2. Rör ner kakao och kaffe.
  3. Tillsätt valfri mängd smaksättning. (Jag använde ungefär 2 tsk arraksarom)
  4. Forma till bollar och rulla dem i chokladströssel.
    Förvaras i kylskåp!


Jag hade dock inte chokladströssel så fick bli en rosa variant istället!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: