Rebeccas mat- och bakblogg

Chokladcupcakes med nutellafrosting

Förra helgen bakade jag dessa godsaker och bjöd både familj och vänner. Frostingen vart en succé! För att göra detta ännu godare skulle jag föreslå att man antingen ökar på mängden Nutella i frostingen eller att man gröper ur muffinsen lite och klickar i Nutella där istället. Eller att man smälter choklad och ringlar över cupcaken när den är klar. Ska prova nåt av det det nästa gång!
 
Muffins 12 st
Recept finns [här].
 
Nutellafrosting till 12 cupcakes [originalrecept här]
250 g smör, rumstempererat
240 g florsocker
100 g Nutella
1 tsk vaniljarom
1,5 msk mjölk
en nypa salt
  1. Lägg smör och florsocker i en bunke och vispa på låg hastighet tills de har blandat sig med varann.
  2. Tillsätt Nutella och vispa i två minuter.
  3. Tillsätt vaniljaromen och saltet och vispa i 30 sekunder.
  4. Häll i mjölken lite i taget och vispa i ytterligare en minut.
Klart! Spritsa/bred ut frostingen på muffinsen och du har en underbart god cupcake!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: