Rebeccas mat- och bakblogg

Delicatobollar

Idag har jag provat på att baka Delicatobollar, en godsak jag inte ätit på läänge! Jag och H köpte sådana ganska ofta i skolans café i gymnasiet, men sedan dess har jag nästan aldrig ätit dem. Jag hittade receptet här och jag är väldigt nöjd med resultatet! Nu var det ju länge sedan jag åt en sist, men jag tycker de smakade som de man köper. Kommer definitivt baka dem igen!
 
Delicatobollar, 12 st

100 g rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker
2 msk starkt kaffe
25 g ljus choklad
1,5 tsk kakao
1 msk vaniljsocker
4 dl havregryn

100 g ljus choklad
Kokosflingor

  1. Mixa havregrynen i en mixer tills de blivit finmalda.
  2. Smält 25 g choklad.
  3. Vispa ihop smör, florsocker och kaffe.
  4. Tillsätt kakao, vaniljsocker, de finmalda havregrynen och den smälta chokladen. Vispa väl.
  5. Ställ in i kylen i 30 minuter.
  6. Tag fram ur kylen och rulla i lagom stora bollar. För mig blev det 12 stycken i den storlek jag tyckte var lagom.
  7. Smält 100 g choklad.
  8. Rulla bollarna i chokladen och sedan i kokosflingorna.
  9. Låt stelna i kylskåpet.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: