Rebeccas mat- och bakblogg

Hjärtliga syltkakor

Här kommer tips på en roligare form av syltkakor. Har velat prova såna här ett tag nu och idag slog jag slag i saken! Man kan ju göra vilken form man vill på kakorna, men nu är det ju snart alla hjärtans dag så hjärtan är väl passande :)
 
Syltkakor
4,5-5 dl vetemjöl
3/4 dl socker
1-2 msk kakao
200 g smör
1 äggula
Jordgubbs-/hallonsylt
 
Du behöver också utstickare/pepparkaksformar i två storlekar.
  1. Lägg mjölet i en hög på bakbordet. Tillsätt sockret. Lägg i smöret som skurits i mindre bitar och tillsätt också äggulan. Arbeta snabbt ihop alltsammans. Överarbeta inte degen!
  2. Låt degen vila i kylskåp i minst en timme.
  3. Kavla ut degen till ungefär 5 millimeters tjocklek.
  4. Tryck ut kakor med valfri utstickare.
  5. Lägg hälften av kakorna på plåtar. Dessa blir "bottnar".
  6. Till den andra hälften av kakorna - använd en utstickare som är ungefär hälften så stor som den första, och tryck ut deg från mitten. Dessa kakor blir "lock".
  7. Lägg locken på bottnarna och fyll hålet med sylt.
  8. Grädda i 175° C i 8-10 minuter.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: