Hjärtliga syltkakor
Här kommer tips på en roligare form av syltkakor. Har velat prova såna här ett tag nu och idag slog jag slag i saken! Man kan ju göra vilken form man vill på kakorna, men nu är det ju snart alla hjärtans dag så hjärtan är väl passande :)
Syltkakor
4,5-5 dl vetemjöl
3/4 dl socker
1-2 msk kakao
200 g smör
1 äggula
4,5-5 dl vetemjöl
3/4 dl socker
1-2 msk kakao
200 g smör
1 äggula
Jordgubbs-/hallonsylt
Du behöver också utstickare/pepparkaksformar i två storlekar.
- Lägg mjölet i en hög på bakbordet. Tillsätt sockret. Lägg i smöret som skurits i mindre bitar och tillsätt också äggulan. Arbeta snabbt ihop alltsammans. Överarbeta inte degen!
- Låt degen vila i kylskåp i minst en timme.
- Kavla ut degen till ungefär 5 millimeters tjocklek.
- Tryck ut kakor med valfri utstickare.
- Lägg hälften av kakorna på plåtar. Dessa blir "bottnar".
- Till den andra hälften av kakorna - använd en utstickare som är ungefär hälften så stor som den första, och tryck ut deg från mitten. Dessa kakor blir "lock".
- Lägg locken på bottnarna och fyll hålet med sylt.
- Grädda i 175° C i 8-10 minuter.
Kommentarer